Komentara: 2
Pregleda: 1397

U subotu tradicionalni festival odbojke za mlade - Streetvolleyball turnir po 24. put na Trgu

23.05.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
U subotu tradicionalni festival odbojke za mlade - Streetvolleyball turnir po 24. put na Trgu

Ljubitelji odbojke imaće priliku da u subotu, 25. maja, na Gradskom trgu budu deo 24. Streetvolleyball turnira, koji će, prema očekivanjima, ove godine oboriti sve rekorde po broju učesnika. 

-  Očekujemo oko 230 ekipa, svaki teren će biti pun, na svakom će igrati 10-12 ekipa, a svaki teren će donositi nagrade i medalje, i naravno, diplome za najbolje igrače turnira. Učesnici će biti podeljeni u 8 uzrasnih kategorija, po godištima, od 2009. do 2016. Odbojka će se igrati od 9h - ističe Dragan Savić, organizator turnira. 

U subotu tradicionalni festival odbojke za mlade - Streetvolleyball turnir po 24. put na TrguBudući da se ove godine očekuje rekordan broj ekipa i učesnika, to podrazumeva da je ove godine angažovan i veći broj sudija. 

- Imaćemo 20 terena, gde će biti raspoređeno 20 naših sudija iz Bačke, pre svega iz Subotice. I njima je ovo prvi turnir, kao i ovoj deci koja igraju odbojku, tako da i oni na ovaj način čine svoje prve korake u karijeri - objašnjava Stefan Obrenović, predstavnik Udruženja sudija Bačke. 

U subotu tradicionalni festival odbojke za mlade - Streetvolleyball turnir po 24. put na TrguStreetvolleyball je jedan od najvećih i najposećenijih odbojkaških turnira za mlade, koji okuplja brojne zaljubljenike u ovaj sport iz svih krajeva Srbije.

- Očekujemo oko 1.500 učesnika, pre svega devojčica, jer je u Subotici, i u Srbiji uopše ženska odbojka najpopularnija. Većina učesnika na ovom turniru su devojčice, koje baš ovde prave svoje prve odbojkaške korake - kaže Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice. 

U subotu tradicionalni festival odbojke za mlade - Streetvolleyball turnir po 24. put na TrguSvoje prve poene, pobede i priznanja zabeležile su neke od naših poznatijih odbojkašica, a jedna od njih, čija se karijera nalazi na uzlaznoj putanji jeste Dragana Korolija. 

 - Pre pet godina sam i sama učestvovala na ovom turniru. Ovde se počinju prvi odbojkaški koraci i daju krila za dalju odbojkašku karijeru. Drago mi je da se iz godine u godinu povećava broj dečaka i devojčica učesnika. Pozivam sve zainteresovane da se odazovu, jer je ovo zaiste jedno prelepo iskustvo i uspomena za čitavu karijeru ali i život - ističe Dragana Korolija, odbojkašica Spartaka. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 2
Pregleda: 1397
Povezane teme

odbojka

streetvolleyball

streetvolleyball turnir

dragan savić

dejan vuković

dragana korolija

stefan obrenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.